Terug

Dompelpomp met vlotter

Filters

Dompelpomp met vlotter

Als u een pomp ruimte heeft waar u niet elke keer met gemak bij kunt en denk dan hier aan een kelderruimte, Dan is het gemakkelijk om een dompelpomp te nemen met een vlotter. U kunt deze dan instellen op elk gewenst waterniveau, en als dat niveau bereikt is gaat de pomp vanzelf aan en als die ruimte is leeggepompt gaat de pomp ook weer uit. zo kunt u dus met een gerust hart weg en bewaakt de dompelpomp met vlotter de ruimte.

Schoonwaterpomp

Het woord schoonwaterpomp zegt het eigenlijk al, deze pompen kunnen alleen maar overweg met schoon water. alle pompen bij ons in het assortiment kunnen omgaan met schoonwater, een voorbeeld van schoon water is bijvoorbeeld een zwembad of een afgesloten regenton, een machine ruimte die deels onder het maaiveld ligt. als het water maar helder is en er geen vuil aanwezig is.

Vuilwaterpomp

Vuilwater is water wat vermengt is met vuildeeltjes tot ongeveer 50 mm denk hier aan klei maar ook klein bouw afval. deze pompen worden meestal ingezet op de bouwplaats, of in de industrie. Meestal plaatsen waar dus veel gewerkt word en er veel afval op de plaats ligt. Al men praat over licht vervuilt water dan zijn de deeltjes niet groter als 10 mm en denk dan aan een ondergelopen kelder waar zand licht, of op platte daken waar men water weg wil pompen, dit water is meestal vermengt met zand of grind van de dakbedekking.

Kracht van de pomp ofwel capaciteit.

het wattage van de pomp bepaald de kracht van de pomp ofwel de capaciteit, hoe hoger het wattage hoe krachtiger de pomp is.
Bij elke pomp word gepraat over een opvoerhoogte, dit wil zeggen dat als de dompelpomp in een kelder staat het water eruit gepompt moet worden, hoe hoog dat is dat weet u maar dat is in ieder geval de opvoerhoogte, Bij elke hoogte staat vermeld hoeveel water er dan nog uit de slang komt, Hoe hoger dit is des te minder water eruit komt dit word dus mede bepaald door de kracht/wattage van de pomp. Neem a.u.b. altijd wat extra marge mee bij aanschaf van een pomp.

Een dompelpomp is ervoor om een bepaalde ruimte die gevuld is met water leeg te pompen, de pomp is er niet voor gemaakt om als beregeningspomp in te zetten of om aan een sproei installatie te zetten. een dompelpomp bouwt geen druk op zoals een beregeningspomp of hydrofoorpomp.

Vragen ?

Heeft u na het lezen van de omschrijving van deze dompelpomp met vlotter nog vragen bel of mail ons gerust

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box