Terug

Dompelpomp

Groot assortiment dompelpompen voor schoon water en vuilwater, maak gebruik van onze zoekfilter om zo bij de juiste dompelpomp te komen.

Filters

Dompelpomp

Welke dompelpomp kiezen?

Voor iedere klus hebben wij bij Waterpompexpert.nl wel een geschikte dompelpomp. Of u nu professionele dompelpomp zoekt of een voor sporadisch gebruik in en rondom het huis. Wij hebben een zoekfilter ingebouwd waar u in het begin al kunt aangeven of u een doe-het-zelf dompelpomp wilt hebben of een professionele dompelpomp. Daarna maken we de keuze voor een vuilwater dompelpomp of schoonwater dompelpomp. Daarnaast maken we ook nog onderscheid tussen de dompelpomp zonder vlotter, dompelpomp met vlotter en dompelpomp met ingebouwde vlotter.

Voor welke klus is een dompelpomp geschikt?

Een dompelpomp wordt vaak gebruikt om snel water te verplaatsen zoals bijvoorbeeld uit een kelder na wateroverlast. De pompen die een vlotter hebben zorgen er voor dat het waterpeil op een ingestelde hoogte blijft. Zodra het water tot boven dit punt stijgt, zal de dompelpomp er automatisch voor zorgen dat het water wordt weggepompt. Hierdoor is het mogelijk om een dompelpomp in de kelder te laten staan als u met enige regelmaat last heeft van hoog water in die ruimte. Zelfs als u niet thuis bent, zal de dompelpomp het water wegpompen.

Kracht van de dompelpomp

Het wattage van de dompelpomp bepaalt de kracht van de pomp (ofwel de capaciteit). Hiervoor geldt: hoe hoger het wattage hoe krachtiger de pomp is. Bij elke dompelpomp wordt gepraat over een opvoerhoogte. Dit geeft aan hoe ver omhoog het weg te pompen water gepompt kan worden. Dit heeft een directe relatie met de capaciteit van de dompelpomp. 

De slang voor aan de dompelpomp

De afvoerslang die aan de dompelpomp moet komen zit er standaard niet bij. Wij adviseren om deze slang bij een tuincentrum te kopen met minimaal 7 meter lengte en een diameter van 3/4". Dit is om de hoeveelheid water en de kracht te kunnen verwerken. Als u een langere slang nodig heeft is dit natuurlijk geen probleem.

Dompelpomp kopen bij Waterpompexpert.nl

Wij van Waterpompexpert.nl kunnen u persoonlijk advies geven over al onze pompen zoals vermeld op onze site. Wij proberen altijd snel te reageren op email en telefoon. Indien u geen gehoor krijgt is het altijd mogelijk om een voicemail inspreken zodat wij u terug kunnen bellen. Indien u op werkdagen voor 15:00 een dompelpomp koopt bij Waterpompexpert, wordt deze dezelfde dag nog verwerkt. Onze voorraad ligt bij een distributiecentrum waar bepaald wordt of de pomp met PostNL meegaat of met een eigen transporteur. Heeft u na het lezen van de omschrijving van één van de dompelpompen nog vragen? Bel of mail ons gerust.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box