Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Een hydrofoorpomp is er elektronisch en klassiek met een expansievat

  Een hydrofoorinstallatie is er elektronisch en klassiek met een expansievat Toon meer

  Merken

  Gebruik

  Water type

  Opvoerhoogte

  Prijs

  -
  4 Producten

  Uitgelichte merken voor Een hydrofoorpomp is er elektronisch en klassiek met een expansievat

  • Kin Pumps
  Hydrofoorpomp SKT 1000

  Hydrofoorpomp SKT 1000

  • 7200 ltr/uur
  • 50 dBA
  • 1000W
  Niet op voorraad
  €729,95
  Bekijken

  Wat is een hydrofoorpomp?

  Het is een centrifugaalpomp met een elektronische drukregelaar of expansievat wat een druk verhogende werking heeft wat weer te gebruikt kan worden binnen een gebouw of een gebied waar we de leiding continue op druk willen hebben.

  hydrofoorinstallatie met expansievat
  De hydrofoorinstallatie bestaat uit een expansievat, een centrifugaalpomp en een terugslagklep. Het expansievat, dat onder de gewenste druk staat, is gevuld met lucht, tegenwoordig vaak gescheiden van het water door een membraan. De centrifugaalpomp pompt het aangevoerde water naar het expansievat tot een bepaalde druk is bereikt. Als er in het hierop een aangesloten leiding water verbruikt wordt, daalt de druk in het vat. Als een bepaalde minimumdruk wordt bereikt, slaat de pomp weer aan. Zo staat het water altijd onder een bepaalde minimumdruk. De terugslagklep zorgt voor een scheiding tussen de aanvoer en de afvoer: anders zou de druk verloren kunnen gaan via de aanvoerleiding, waardoor de pomp aan en uit gaat terwijl er geen verbruik is.
  Elektronische hydrofoorinstallatie met drukregelaar. 
  Idem als de bovenstaande hydrofoorinstallatie alleen heeft deze geen expansievat maar een elektronische drukregelaar die de werking van het expansievat overneemt.

  Waarvoor te gebruiken

  Een hydrofoorinstallatie word meestal gebruikt op locaties waar geen waterleiding netwerk is  maar kan ook gebruikt worden voor drukverhoging in een waterleidingnet i.p.v. een watertoren. waar een hydrofoor ook voor geschikt is, is bijvoorbeeld voor een mobiele toiletinstallatie of een sprinklerinstallatie aan boord van een schip of in caravans. Ook kan een hydrofoorinstallatie gebruikt worden in de steeds groter wordende vraag naar comfort en luxe op het gebied van watergebruik en -verbruik in woningen en appartementen, zoals een tweede of derde douche, meerdere wastafels, buitenkranen, vaatwassers en wasmachines, neemt het gelijktijdige waterverbruik toe en hiermee de druk in installaties en sanitair af. Als er hierdoor niet meer genoeg water uit de waterleiding komt, kan het installeren van hydrofoorinstallatie een uitkomst bieden.

  Vragen ?

  Heeft u na het lezen van de omschrijving van een hydrofoorinstallatienog vragen bel of mail ons gerust

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking